Google Analytics

Google Analytics er et statistik værktøj til din hjemmeside eller blog. Softwaren indsamler forskellige statistiske data, fx antal besøgende, hvilke lande de kommer fea osv. Dataene giver giver dig også indsigt i brugernes adfærd på din hjemmeside.

Installation af Google Analytics

Det er enkelt at installere Google Analytics på en Kumento hjemmeside. Du skal blot kopiere “UA-koden” og sætte den ind i det felt, som vi har gjort klar til det under Kumento indstillinger”.

Google Analytics - officicielt logo

Hvad skal der til?

Du skal have en Google konto for at oprette en Google Analytics konto. Anvender du Gmail, så har du en Google konto.

Det er gratis at benytte Google Analytics. Det er måske snarere en byttehandel, hvor Google stiller et værktøj til rådighed for dig, mod at de får data fra din hjemmeside.

Hvilke informationer får du?

De informationer som du får adgang til, er inddelt i nogle få grupper, som er med til at gøre de store mængder data mere tilgængelige.

Inddeling:

  • Målgruppe
  • Anskaffelse
  • Adfærd
  • Konverteringer

Informationerne giver viden om, hvad der er hændt på hjemmesiden. Hvad har brugerne foretaget sig på hjemmesiden. Hvor kommer de fra og hvad har de søgt på. Det gode ved de mange informationer er, at de også er handlingsvejledende. Hvad skal jeg ændre, for at statistikken peger i den rigtige retning.

Hvornår har data værdi?

Data om din hjemmeside har først værdi, når de er valide. Hvornår er de så valide? Det kan man ikke svare på, uden at kende de spørgsmål, man gerne vil have svar på. 

Har man ikke så mange besøgende på hjemmesiden, så går der lang tid, før end dataene er troværdige. Derfor er det vigtigt, at samle data ind så hurtigt som muligt. Gerne fra dag et når hjemmesiden gøres tilgængelig for brugerne.

Brugernes adfærd følger ofte nogle cyklusser. På bestemte tidspunkter er der færre eller flere besøgende osv. Det kan være i løbet af en dag, en uge, en måned eller et år eller noget helt andet. Pointen er, at det opdager du først, når du undersøger den statistik, som Google Analytics eller lignende programmer giver dig  adgang til.

Google Analytics og SEO

Statistik er en forudsætning for søgemaskineoptimering. Google Analytics eller et tilsvarende alternativ er en forudsætning for seriøs søgemaskineoptimering.

søgemaskineoptimering

Er det gratis?

Er det gratis at anvende Google Analytics? Ja det er det i den forstand, at du ikke betaler med dit dankort. Du betaler for servicen med de data, der indsamles på hjemmesiden. Det er data, som både du og Google har adgang til.

Kom videre

Det er nemt at komme i gang, gør følgende:

  • Opret en Google konto, hvis du ikke har en allerede på www.google.com/analytics 
  • Opret en Google Analytics. konto.
  • Kopier UA-koden og sæt den ind i det dertil oprettede felt på din hjemmeside.
  • Tjek dine data.

Bestil hjemmeside

Har du ikke en hjemmeside hos Kumento endnu, så kontakt allerede i dag. Så kan vi snart få sat en hjemmeside op til dig. 

Kontakt os her

 

Denne artikel er publiceret den 17/12 2017 og senest revideret den 18/2 2018.